Jumaat, 20 Ogos 2010

Kehebatan dan Kebijaksanaan Yahudi

Assalamualaikum..
artikel ini aku dapat dari Facebook. Disebabkan aku tertarik dengan artikel ini, maka aku pun 'copy' dan 'paste' dalam blog aku..

Bukan mahu memuji atau meninggikan Yahudi, tetapi berkongsi pengetahuan mengenai kebijaksanaan mereka dalam memonopoli kehidupan seharian kita.

Baca dan renung-renugkan lah...

Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasullulah:

"Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Diatelah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar,maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkarakecil."

Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita.

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitanpara kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darahkita kena makan hati haiwan dan hati ayam. tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikutkafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkandan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan.Namun sebenarnya kopiadalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing adalah tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat ,contohnya coke dan maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid,pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kitajuga yang ketagih minum.

6 . Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Cube kita renung balik, sbb tulah rmai manusia malas beribadat, suka buat maksiat, melawan ibubapa, sakit, x sihat dan byk lg...!!!!!

SBB APE????

SBB makan makanan yg terang dan nyata tidak elok, tdk halal dan SYUBHAH.

ORG YAHUDI SAMPAI KIAMAT MMG NAK HANCURKAN UMAT ISLAM..

rajin2la bce quran dan fahamila ape yg tertulis dlm al-quran...

SO MCM2 CARA DIORG BUAT UTKHANCURKN UMAT ISLAM DENGAN MEMESONGKN AQIDAH....so fikir2knlah....

Tiada ulasan :

Catat Ulasan