Rabu, 13 Oktober 2010

Suatu Petang



Pada suatu petang, tak tahu macam mana tergerak hati aku & kawan-kawan aku untuk pergi ke kawasan tasik di belakang hostel. Menarik juga tempat tu. Bukannya apa, tempat tu sunyi. Memang damai. Semua urusan sebagai seorang pelajar dapat lupa buat semantara waktu. Ok la tu. Walaupun sementara, tapi sangat bermakna bagi aku yang jenis kurang bersukan waktu petang. Sekali sekala dapat keluar pun memang dah cukup seronok. Tasik tu ada banyak ikan. Ikan apa???ikan la. Sejenis hiduapn air. Kawan aku ada bawak joran. Menancing sekejap.Sekejap??Ok la tu. Tapi tak dapat ikan pun. Tidak mengapa. Just for fun.





Tapi paling seronok bagi aku, dapat tengok sejenis tumbuhan liar yang bernama Periuk Kera. Kera pun ada periuk?pandai juga kera memasak. Tapi memang betul, pertama kali aku tangok secara langsung depan mata. Selama ni aku tengok dalam buku sains sekolah saje. Yeahhh!!! Aku memang enjoy petang tu.























Sekian.



p/s: untuk melihat gambar yang besar dan jelas, sila klik pada gambar.



7 ulasan :

  1. oit .. tasik kat mne ni... hostel mne?

    BalasPadam
  2. x ajakkkk...klw ajak aku msti dpt ikan..hahaha

    BalasPadam
  3. waa canteknyer....nk jgk pegi tasik tuh...

    BalasPadam
  4. WEH! pic tuuuuu ko yg snap ke ijat?? sumpah superb kot!

    BalasPadam
  5. hei kawan.
    aku dah add blog ko.
    keep in touch.

    BalasPadam